Skyddet av dina personuppgifter stärks

Det är viktigt för dig som kund hos Uvet Nordic AB att du vet hur vi hanterar dina personuppgifter. Den 25 maj 2018 börjar vi och resten av EU att följa GDPR som är den nya dataskyddsförordningen.

Syftet med GDPR är att stärka din personliga integritet och din rätt till skydd av dina personuppgifter. Förordningen ersätter den nuvarande personuppgiftslagen.

Uvet Nordic AB:s webbplatser använder cookies (kakor). En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och innehåller information. Cookies används normalt för att förbättra och höja användarupplevelsen för dig på sajten. Det finns två olika typer som vi använder: Den första typen sparar en fil som ligger kvar på webbplatsen för att underlätta navigering utifrån önskemål och tidigare användning. Den andra kallas sessionscookies som lagras temporärt under tiden du besöker webbplatsen. Sessionscookies försvinner när du stänger webbläsaren utan att information om dig sparas.

Personuppgifter, vad är det och hur använder vi dem?
Det är en upplysning som knyter dig till adress, telefonnummer, epostadress med mera. Uvet Nordic AB använder dina personuppgifter för att kunna reservera din resa hos flygbolagen genom de globala flygbokningssystemen Amadeus, Sabre och Travelport. Vi använder även personuppgifterna i samband med trafikanalys för att få en bild av hur våra besökare rör sig på webbplatsen samt för att registrera köp med mera. Uvet Nordic AB använder Google Analytics, Tradedoubler, Zanox med flera för att följa besökarens navigering. Vi använder personuppgifterna för bland annat medlemsutskick som berör resan eller ge information om kringtjänster som kan vara till stor nytta för resenären.

Vi är personuppgiftsansvariga och hanterar dina uppgifter enligt GDPR. Det innebär att vi ser till att de har ett tydligt syfte, en rättslig grund samt att vi skyddar dem. Säkerhetsåtgärder har införts för att förhindra att dina personuppgifter används i fel syfte eller blir tillgängliga för tredje part otillbörligen.

Endast medarbetare som är beroende av att ta del av dina personuppgifter får tillgång till dem. Om vi lämnar dina uppgifter vidare till en samarbetspartner har vi alltid ett avtal med dem som garanterar att uppgifterna inte sprids vidare. Som kund har du rätt att få information om vilka uppgifter vi har om dig. Du kan också begära rättelse eller anonymisering av dina personuppgifter under förutsättning att det är förenligt med bokföringslagen eller annan svensk rätt etc.

Hur tar man bort cookies?
Om du inte vill att kakor ska sparas på din dator kan du stänga av dem i webbläsarens inställningar.

Läs mer om våra villkor, GDPR och vår integritetspolicy på www.flygpoolen.se/terms, https://www.flightfinder.se/terms eller https://www.travelstore.se/terms.

Om du har frågor kring ovanstående eller vill begära rättelse etc, vänligen maila oss på gdpr@uvetnordic.com.